geschiedenis

4 generaties

 

Hesselberth fruitspecialist is een familiebedrijf van 4 generaties sinds eind jaren 30 in groente en fruit.

Het begon allemaal bij Piet Hesselberth. In de jaren 30 stond hij op diverse markten in Tilburg. De 4 zonen van Piet volgden de voetsporen van pa. Ad, Pierre en Harrie letterlijk door ook als marktkoopmannen groente en fruit te gaan verkopen, Frie, de een-na-jongste zoon ging in 1954 in aardappels, groente en fruit venten met paard en wagen.

Christian eind jaren 80 (Middel)

Venten

Naast het venten opende Frie in 1959 een groentewinkel in de Koestraat, welke hij samen runde met zijn vrouw. In de jaren 60 stopte hij met venten om dit, net zoals zijn broers, in te ruilen voor een bestaan als marktkoopman.

 

In Tilburg en omstreken stond hij in 5 dagen op 9 markten. Ondertussen bleef ook de groentewinkel draaien, mede dankzij de hulp van hun 11 kinderen (5 zonen en 6 dochters).

Medio de jaren 70 nam zoon Ferry de winkel over. Na een paar jaar ging hij weer de markt op om zijn vader te helpen. Ook Peter, de oudste zoon van Frie, besloot om eigen markten te gaan starten. Vanaf 1984 stapte ook Christian in het familiebedrijf.

Christian en Paul, de huidige eigenaren

 

In 1994 vond Pa Frie het welletjes, ging met pensioen en droeg de markten over. Zoon Ad nam het gedeelte met de groente, zoon Christian het fruit.

In 2002 gaf Christian het stokje door aan de volgende (4e) generatie. De zoon van Ferry stond vanaf die tijd met zijn markten in Tilburg en omstreken.

 

Christian ging werken voor een internationale groothandel in aardappelen, groenten en fruit. Toch bleef de markt trekken en uiteindelijk heeft hij in april 2015 zijn hart gevolgd en staat hij sindsdien op verschillende standplaatsen en markten in Noord-Brabant.

 

Zoon Paul (4e generatie) heeft zich ook bij het bedrijf gevoegd en samen zijn ze druk bezig met het innoveren van o.a. de producten en het productieproces, zodat ze de beste kwaliteit en mooiste/lekkerste producten kunnen leveren.